The ChilliDoctor Nakládané Red Jalapeño chilli papričky krájené 330 g
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v The ChilliDoctor
- v souladu s předpokladem
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Vyvážená chuť, vhodné i pro začátečníky.
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Vyvážená chuť, nehoří dutina ústní, vhodné na denní pojídání.
Parametry produktu
Popis produktu
Nakládaná krájená kolečka Jalapeño papriček ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy, masových a luštěninových jídel až po nakládané sýry či utopence. Anebo je prostě schroupete jen tak na posezení.
Díky mírnější pálivosti Jalapeño papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci.
Pálivost 2
SHU jednotky 10 000
Země původu Egypt
Krájené červené Jalapeño papričky v nálevu 330g
Pro někoho jsou Jalapeña se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem.
Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, a proto jich nikdy není dost.
Pro všechny milovníky téhle lahůdky máme velké gastro balení křupavých nakládaných zelených Jalapeño papriček krájených na kolečka.
Pro zajímavost, v Mexiku jsou výrazem Jalapeño označovány tyto papričky pouze v naloženém stavu.
Čerstvým zeleným plodům se říká „chile gordo”, což v překladu znamená tlustá paprika, nebo „cuaresmenos” podle mexického svátku, během něhož někteří po dobu čtyřiceti dní vůbec nejí maso.
Zelená jsou Jalapeña nedozrálá. Oproti zralým červeným mohou být o něco více pálivá. V kuchyni však mají stejně široké a univerzální využití.
Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy, do různých omáček nebo sals.
Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci.
Díky tomu, že jsou naše zelená Jalapeña naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.
Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů
Jalapeño byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací.
Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalapeño kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné.
Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály.
Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži.
S Jalapeño neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v The ChilliDoctor
- v souladu s předpokladem
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Vyvážená chuť, vhodné i pro začátečníky.
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Vyvážená chuť, nehoří dutina ústní, vhodné na denní pojídání.
, zakoupeno v Vital Country
- Chutově 1A
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Ideální na "zobání"
, zakoupeno v The ChilliDoctor
Vyborne papricky, lehce palive …
, zakoupeno v Babičkářství
+ chilli papričky splnily očekávání, pálivé, chutné
, zakoupeno v The ChilliDoctor
byl to dárek a chutnal ,velká spokojenost
, zakoupeno v The ChilliDoctor
výborné papričky, bez konzervantů, pálivé tak akorát, pro mě jako pro "začátečníka", velmi doporučuju, červené mají trochu plnější sladší chuť než zelené, oboje jsou ale lusuxsní
, zakoupeno v The ChilliDoctor
- Moc dobré